STRAH I TREPET: Severna Koreja može da odnese MILION života za jedan dan

Autor: Tanjug

Svet

24.11.2017

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo kakav vojni sukob sa Severnom Korejom može da odnese milion života, upozoravaju stručnjaci širom sveta.

RepublikaFoto: youtube.com/RT France
Severna Koreja pretnja celom svetu

Naime, ministar spoljnih poslova Rusije izjavio je danas, nakon sastanka sa šefom japanske diplomatije Taroom Konom, da bi bilo kakav vojni sukob sa Severnom Korejom odneo milion života već prvog dana, prenosi TAS S.

- Svi vodeći stručnjaci priznaju da bi vojni scenario bio povezan sa katastrofalnim posledicama. I već prvog dana mogućeg oružanog sukoba, biće stotine hiljada, ako ne i više od milion žrtava", kazao je Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug
Sergej Lavrov upozorava na opasnost Severne Koreje

On je prethodno ocenio da izgleda kao da je SAD krivo što Severna Koreja u poslednje vreme nije lansirala nijednu raketu, prenosi Rojters.


Navodi se da je Lavrov rekao da Vašington preduzima korake sa ciljem iritiranja Pjongjanga i naveo da je Rusija zabrinuta zbog toga što Japan postaje baza za američko vojno jačanje u Aziji.

- Rusija se protivi militarizaciji Azije pod izgovorom suprotstavljanja Severnoj Koreji i zabrinuta je zbog planova SAD da rasporedi deo globalnog sistema raketne odbrane u regionu - kazao je Lavrov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading