STIŽE NOVA REZOLUCIJA PROTIV VLADIMIRA PUTINA! Evropa danas glasa, u šest koraka hoće da bace Rusku Federaciju na kolena

Autor: Republika

Svet

29.04.2021

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Evropskim parlamentom danas će se naći rezolucija, sastavljena na inicijativu Evropske komisije i čelnice tog tela Ursule fon der Lajen, u kojoj se traže drastični koraci usmereni protiv Ruske Federacije i njenog predsednika Vladimira Putina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ursula fon der Lajen inicirala rezoluciju protiv Rusije i Vladimira Putina 

Evropski parlament danas glasa o novoj antiruskoj rezoluciji, sastavjenoj na predlog Evropske komisije i čelnice tog tela, Ursule fon der Lajen, a u kojoj se traži žestoki udar na Rusku Federaciju i na njenog predsednika Vladimira Putina. 

Predlog rezolucije sastavljen je u šest tačaka, a između ostalog, podrazumeva i zaustavljanje na milijarde evra vrednog ruskog projekta Severni tok 2, kao i izbacivanje zvanične Moskve iz sporazuma SVIFT. Detaljnije, predlog izgleda ovako: 

1. Evropski parlament žali o današnjem nivou odnosa sa Rusijom, i za to okrivljuje Moskvu

2. Evropski parlament poziva EU da zaustavi realizaciju projekta „Severni tok 2“

3. Evropski parlament poziva EU da uvede sankcije protiv "ruskih oligarha" za koruptivne prekršaje.

4. Evropski parlament predlaže da se Rusija isključi iz platnog sistema "SVIFT“.

5. Evropski parlament je pozvao Rusiju da prekine "praksu neopravdanog gomilanja vojnih snaga radi stvaranja pretnji susedima".

6. U slučaju nastavka "agresije na Ukrajinu" predlaže se prekid kupovine gasa i nafte iz Rusije.

Podsetimo, to je prvi put da se u EU pokrenuće rasprava o prekidu kupovine ruskog gasa, kojim se, kako se zna. snabdevaju sve članice Unije i od njega i zavise. Takođe, ta inicijativa dolazi u trenutku nikad zategnutijih odnosa na relaciji Brisel-Moskva, koji je eskalirao nedavnim optužbama EU na račun Rusije zbog slučaja "Navaljni", ali i optužbi za navodne pokušaje invazije Rusije na Ukrajinu. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zoki

29.04.2021 12:38

Mnogo su se ovi zaigrali.Kada Rusima dođe 5 do 12 ''oduvaće'' ih sa manje od 3 koraka.

Selekom

30.04.2021 09:17

Jednog momenta, kad bude hladno neki "pijani rus "kaže u sebi "što je ova slavina otvorena"?,zatvori slavinu i posmrzava pola evrope i pogasi 70 posto elektrana i fabrika a kad bude vido šta je uradio otmemu se "ups,hik nisam teo". Mislim da je ovoj izfabrikovanoj političarki bolje da ćuti...

Branko

15.05.2021 08:45

Izgleda da neki NACISTI vole reprizu Koncerta u Berlinu maja 1945. tada je bio MAESTRO ZHUKOV, a sada ce biti Maestro Shoygu. Kompozitor Evropskog REKVIJEMA bit ce Vladimir ....