AMERIČKA ELITNA VOJNA JEDINICA U SKANDALU VEKA! Na drogu i prostitutke spiskali na desetine hiljada dolara, a onda je jedan vojnik nestao

Autor: Republika

Svet

28.04.2021

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Afera koja je obelodanjena nakon što je jedan mladić nestao u Poljskoj usred raskalašne noći prepune droge i alkohola, ozbiljno je naštetila ugledu elitne 101. vazdušno-desantne divizije, stacionirane u Evropi radi pomoći NATO.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija 

Neviđeni skandal potresao je američku vojsku nakon što je obelodanjeno da su pripadnici elitne jedinice, 101. vazdušno-desantne divizije, stacionirane u Evropi, u poljskom gradu Gdanjsku za noć spiskali na desetine hiljada dolara na drogu, alkohol i prostitutke, a da skandal bude veći, jedan mladić je nestao bez traga. 

Zbog raskrinkavanja afere, koja se dogodila u septembru prošle godine usred pandemije koronavirusa, odlikovani američki vojni oficir, potpukovnik Metju Fiks, podneo je ostavku uz obrazloženje da je njegov bataljon "skrenuo s pravog puta".  

Inače, on je svoje momke predvodio u sklopu vojnih vežbi tokom kojih su pružali vazdušnu podršku duž istočnog i južnog boka NATO. U jednom trenutku su otputovali u Gdanjsk kako bi posetili mesta napada u Drugom svetskom ratu, a putovanje je imalo za cilj poboljšanje "kohezije i morala" u jedinici. 

Međutim, 40 pripadnika jedinice je na malo drugačiji način shvatilo "podizanje morala", pa su organizovali zabavu koju su pratili svi mogući poroci i, naravno, poseta striptiz-klubu. Tamo je major Metju Koner i nekoliko drugih vojnika završilo u teško alkoholisanom stanju, a Koner je potom nestao. Kada su ostali shvatili šta se dogodilo, žurki je bio kraj, pa su svi krenuli u potragu za saborcem, koji je nađen tek 48 sati kasnije i to u lokalnom hotelu.

On je istražiteljima rekao da veruje da su mu striptizete u šampanjac sipale drogu, a tvrdio je i da su mu grizle bradavice kako da bi ga održale budnim. Takođe, otkrio je da su mu više puta uzimale kreditnu karticu. Prema navodima medija, njegov ceh u striptiz-klubu iznosio je 50.000, ali nije jasno da li je reč o dolarima ili poljskim zlotima.

Zbog skandala se nekoliko oficira suočava sa pokretanjem postupaka, zbog kojih bi mogli biti otpušteni iz vojske.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading