ABAZOVIĆA ČUVAJU SPECIJALNE JEDINICE I BLINDIRANO VOZILO! Drugi čovek vlade Crne Gore u PANIČNOM STRAHU, a evo ko mu preti

Autor: Republika

Svet

27.04.2021

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović angažovao je specijalne jedinice da brinu o njegovoj bezbednosti, a od juče se vozi u blindiranom vozilu nakon ubistva u Mojkovcu koje su izveli pripadnici kavačkog klana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dritan Abazović strahuje za život 

Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović strahuje za život nakon otkrića da su mu pripadnici zloglasnog kavačkog klana radili o glavi, zbog čega ga sada čuvaju pripadnici specijalnih jedinica, a osim toga, za njega je nabavljeno blindirano vozilo.

Saznanja o spremanju atentata pojavila su se nakon što je u nedelju u Mojkovcu brutalno likvidiran Zoran Ašanin. Ubica i njegovi saučesnici ubrzo su uhvaćeni, što se dogodilo neposredno nakon hapšenja jednog od navodnih šefova kavačkog klana Slobodana Kašćelana, za šta pripadnici opasne grupe krive, pored ostalih, i Abazovića. 

Podgoričke Vijesti prenose da su upravo to razlozi zbog kojih Abazovića od juče čuvaju specijalci, iako on to nije želeo da komentariše. Podseća se, takođe, da je u delu navodne presretnute komunikacije, policija došla do saznanja da je uhapšeni Goran Pantović (43), odgovoran za smrt Ašanina, u razgovoru sa jednim pripadnikom kavačkog kriminalnog klana rekao: "Kad ubijem (Zorana) Ašanina, onda ćemo završiti i (Dritana) Abazovića jer nam je uhapsio šefa".

Ta komunikacija je, navodi se, u posedu policije, a plan za likvidaciju Abazovića inspektorima je navodno priznao i jedan od uhapšenih iz te organizacije.

Vijestima je rečeno i da je pomoćnik direktora UP za borbu protiv organizovanog kriminala, o tom slučaju obavestio premijera, ministra policije i šefa ANB. Sa činjenicama je upoznat i Evropol.

- Nakon informacije o mogućoj ugroženosti koordinatora bezbednosnih službi, Abazović je u nedelju ekspresno dislociran iz Herceg Novog, gde je boravio u službenoj poseti - prenose Vijesti. 

Inače, Goran Pantović nije juče pred višom tužiteljkom Milicom Rmandić želeo da priča o ubistvu Ašanina, već se branio ćutanjem. Njemu je zato određeno zadržavanje. Pritvoren je i Mojkovčanin Velimir Ljujić (66), osumnjičen da je Pantoviću pomagao nakon ubistva. On je u Višem državnom tužilaštvu tvrdio da ne zna ništa o likvidaciji sugrađanina i da je Pantovića samo odvezao do bjelopoljskog sela Žari. 

Podgorički portal podseća da je Abazoviću kavački kriminalni klan pretio i nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, nakon što je odbio da se sastane sa njima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vlada

27.04.2021 12:09

Kriminal ušao u sve delove državnog aparata. Bez generalke ništa im neće uspeti.