(VIDEO) OTPEVALI "VIDIMO SE KASNIJE" NAKON ČEGA IH JE PROGUTALO MORE! Potresni poslednji snimak mornara koji su umrli u mukama

Autor: Republika

Svet

27.04.2021

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indonežanska mornarica objavila je video-snimak svojih mornara koji su samo nekoliko dana pred stravičnu smrt pevali uz gitaru čuvenu pesmu njihove zemlje.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Mornari se veselili pred tragediju, ne sluteći kakva ih sudbina čeka 

Indonežanska mornarica objavila je potresan video-snimak članova posade podmornice, koja je potonula u vodama oko Balija krajem prošle nedelje i u smrt odnela svih 53 mornara, a na kom se vidi kako oni samo nekoliko dana pre tragedije veselo uz gitaru pevaju, ne sluteći kakva ih sudbina čeka. 

Međutim, ono što je možda najpotresniji detalj jeste da su mornari pevali indonežansku pesmu s nazivom "Vidimo se kasnije", što je dodatno potreslo članove porodica stradalih mladića, ali i čitav svet. 

Iako nisam spreman da mi nedostaješ, nisam spreman živeti bez tebe. Želim ti sve najbolje - glasi deo teksta pesme koji, kako prenose lokalni mediji, zvuči kao oproštaj.  

Podsetimo, zvaničnici Indonezije su u nedelju potvrdili da je podmornica, potonula kod obale Balija, a nađena je dva dana nakon što je mornarica izgubila svaki kontakt sa njom. Nađena je na morskom dnu podeljena na tri dela, tako da, kako je istaknuto, nesrećni mornari nisu imali nikakve šanse da prežive.  

Podmornica je učestvovala u torpednoj vežbi neposredno pre nego što je nestala, a razlog potonuća još nije jasan. Pre nestanka je zatražila dozvolu za ronjenje. Inače, izrađena u Nemačkoj i bila je stara više od 40 godina, ali mornarica je saopštila da je uspešno remontovana 2012. 

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
KRI Nangala učestvovala je u torpednoj vežbi neposredno pre tragedije

Nestanak podmornice doveo je do međunarodne akcije potrage, a pomoć su pružile SAD, Australija, Singapur, Malezija i Indija.  Za izvlačenje olupine biće potrebna specijalna oprema, ali mornarica planira da izvuče tela preminulih mornara. Predsednik Joko Vidodo opisao je posadu kao "najbolje domoljube" Indonezije i obećao državno finansiranje obrazovanja njihove dece.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading