EKSPLOZIJA U KOVID BOLNICI, STRADALO NAJMANJE 15 OSOBA: Jezivi podaci, izgorela tela na sve strane!

Autor: Republika.rs

Svet

25.04.2021

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici saoštili jezive detalje povodom ekspolozije.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Stradalo više od 15 ljudi u požaru

Najmanje 15 osoba je stradalo a više od 36 je povredjeno u požaru koji je kasno sinoć izbio u kovid bolnici u Bagdadu, saopštili su zvaničnici.


Pretpostavlja se da požar izazvala eksplozija boce sa kiseonikom. Vatrogasci su evakuisali preživele pacijente iz bolnici "Ibn al-Hatib" kojih je prema rečima lekara u trenutku izbijanja požara bilo 120, pišu mediji.

- Ne znam koliko ima žrtava, toliko je izgorelih tela na sve strane - rekao je doktor Sabah al-Kuzaji. Iračkim vlastima nije dozvoljen ulazak u bolnicu kako bi zvanično prebrojali žrtave.

Prema svedočenju lekara sa lica mesta boca sa kiseonikom je eksplodirala na drugom spratu bolnice i izazvala požar koji se brzo proširio, preneli su lokalni mediji.

Irak je usred teškog talasa kovida-19, više od 8.000 novih slučajeva se registruje svakodnevno.

Vlada poziva gradjane da se vakcinišu, ali odziv je slab zbog velikog nepoverenja u zdravstveni sistem i posebno u vakcine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading