TURSKA ŽESTOKO UDARILA NA BAJDENA ZBOG PRIZNANJA GENOCIDA NAD JERMENIMA! Čist populizam!

Autor: Republika

Svet

24.04.2021

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska u potpunosti odbacuje izjavu američkog predsednika Džoa Bajdena, rekao je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu nekoliko minuta nakon Bajdenove izjave da je nad Jermenima u Otomanskom carstvu 1915. godine izvršen genocid

RepublikaFoto: youtube.com/Ceyhun Genç

Reči ne mogu promeniti ili prepisati istoriju. Nemamo šta da učimo o sopstvenoj prošlosti od bilo koga. Politički oportunizam je najveća izdaja mira i pravde. U potpunosti odbacujemo ovu izjavu zasnovanu isključivo na populizmu - napisao je Čavušoglu na Tviteru.

​Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da su otomanske turske snage počinile genocid nad Jermenima 1915. godine. Bajden je tako postao prvi američki predsednik posle 40 godina koji je zvanično priznao genocid nad Jermenima, uprkos protivljenju Turske.

 

U saopštenju koje je objavila Bela kuća, navodi se da je "milion i po Jermena deportovano, masakrirano i oterano u smrt u kampanji istrebljenja".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading