Bajden nije jedini nosio zaštitnu masku na virtuelnom samitu

Autor: Republika

Svet

23.04.2021

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljena je vest koja je navela čitaoce na pogrešan zaključak da je predsednik SAD Džo Bajden jedini nosio zaštitnu masku tokom virtuelnog samita, iako to nije istina.

RepublikaFoto: Media Centar/AP

Na ovo nam je pažnju skrenulo Raskrinkavanje.ba, koje je utvrdilo da Bajden nije jedini učesnik virtuelnog samita koji je nosio zaštitnu masku.

Naime, u originalnom tekstu objavljenom na našem portalu stajalo je da je Bajden bio jedini od 40 svetski lidera učesnika virtuelnog samita o klimatskim promenama koji je nosio masku, što nije tačno.

Na fotografiji koja je postala viralna na društvenim mrežama vidi se 17 učesnika samita, a među njima Bajden jedini nosi zaštitnu masku. Međutim, zaštitnu masku su nosili i još neki učesnici samita koji nisu na pomenutoj fotografiji. 

Raskrinkavanje je ustanovilo da su, između ostalih, masku nosili i premijer Singapura Li Hsijen Long, italijanski i japanski premijer Mario Dragi, odnosno Jošihide Saga, predsednik Argentine Alberto Fernandez, te premijer Butana Lotaj Tšering.

Ovaj tekst nastao je kao posledica analize Raskrinkavanja, koje je naš originalni tekst ocenilo kao prenošenje lažne vesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading