KURC IMA NOVOG MINISTRA ZDRAVLJA, KOJI JE VEĆ ZAPREPASTIO JAVNOST! Pogledajte kako je došao obučen kod predsednika!

Autor: Republika

Svet

20.04.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Volfgang Mukstajn obavljaće funkciju ministra zdravlja u vladi kancelara Sebastijana Kurca nakon što je Rudolf Ančober podneo ostavku na tu funkciju, a već je uspeo da izazove veliku pažnju budući da se na ceremoniju primanja dužnosti pojavio odeven suprotno svim protokolima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Kurc

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc imenovao je novog ministra zdravlja, Volfganga Mukstajna (46), koji je već prvog dana uspeo da zaprepasti javnost načinom na koji je došao odeven na ceremoniju stupanja na dužnost, organizovanu u prostorijama predsednika te zemlje Aleksandera Van der Belena. 

Naime, svečanost, kojoj se u Austriji pridaje dosta važnosti, ovog puta je organizovana skromno zbog pandemije koronavirusa, ali se ipak, kako primećuju mediji, očekivalo da će Mukstajn doći primernije obučen. 

Ono što su mu svi zapravo zamerili, jeste kežual stil garderobe, koji je Mukstajn upotpunio, ni manje ni više, nego patikama za tenis. 

 

- Posle 35 godina od Joške Fišera, patike su izgleda i dalje poželje u politici - napisao je na Tviteru korisnik Volfgang Gasler, govoreći o nemačkom političaru iz partije zelenih koji je bio izrazito liberalnog opredeljenja, pa se tako često na javnim zbivanjima pojavljivao i ležernije odeven.       

 

Inače, Mukstajn je postao novi ministar zdravlja nakon što se prošle nedelje Rudolf Ančober iznenada povukao s te funkcije zbog lošeg zdravstvenog stanja. Mukstajn je dužnost primio u prisustvu predsednika, ali i Kurca i vicekancelara Vernera Koglera. 

Reč je o lekaru iz austrijske stranke Zeleni, široj javnosti poznat je po svom neformalnom stilu. Osim zanimljivog modnog odabira, mediji su se brzo uhvatili i fotografije koju je objavio na svom Tviteru, a koja pokazuje da je Mukstajn na svečanost stigao bečkim javnim prevozom.

 

 

Mediji su pošteno iskritikovali novog ministra zdravlja, zamerajući mu, osim patika, i činjenicu da na ceremoniji nije nosio ni kravatu, međutim, korisnici društvenih medija uglavnom su imali reči hvale za njegov izgled, ali i skroman način života.  

- Odmah ću se baciti na posao. Gajim najveće poštovanje prema ovoj odgovornoj poziciji i radujem se dobroj saradnji za ljude u Austriji - poručio je novi ministar na Tviteru. 

Osim što će se boriti protiv pandemije, istakao je da želi da se usresredi na socijalne posledice krize uzrokovane pandemijom.

- Dobro je da vlada u svom timu ima stručnjaka. Mukstajn je lekar opšte prakse i član Udruženja lekara Beča - istakao je Kurc na ceremoniji.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading