(VIDEO) DRAMA NA NEBU! Pogledajte kako je ruski lovac OTERAO sa svoje teritorije AMERIČKE I NORVEŠKE ŠPIJUNE

Autor: Republika

Svet

19.04.2021

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski lovac Mig-31 presreo je dva izviđačka aviona iznad Borencovog mora i ispratio ih van svoje teritorije.

RepublikaFoto: Wikipedia/Dmitriy Pichugin
Mig-31 u akciji 

Ruski lovac Mig-31 presreo je patrolne avione američkog i norveškog vazduhoplovstva iznad Barecovog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 - Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušne ciljeve kao patrolni avion američke mornarice P-8A "Posejdon" i patrolni avion P-3C "Orion" norveške mornarice i sprovela ih iznad voda Barencovog mora - navodi se u saopštenju Centra za upravljanje odbranom Ministarstva odbrane.

Nakon što se strani vojni avion okrenuo od državne granice Ruske Federacije, ruski lovac se bezbedno vratio u matičnu bazu. Let ruskog lovca izveden je u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za upotrebu vazdušnog prostora, dodaje se u saopštnju.

Podsetimo, pre nekoliko dana, MiG-31 presreo je iznad Tihog okeana strateški izviđački avion američke avijacije koji se približavao granici Rusije. Američki avion je nakon toga promenio kurs i udaljio se od ruske granice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading