MAČKA NOSILA DROGU ZATVORENICIMA! Uhvaćena životinja krijumčar, kod sebe je imala kokain i marihuanu

Autor: Republika

Svet

19.04.2021

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mačka, koju su zatvorenici hranili i tako je pripitomili, spolja im je unosila opijate u kazneno-popravni dom Nueva Esperanza, ali je na kraju dolijala.

RepublikaFoto: printscreen/twitter/@PGN_PANAMA
Mačka uhvaćena na delu

Panamske vlasti sprečile su jednu mačku da u zatvor Nueva Esperanza u pokrajini Kolon, smeštenoj severno od glavnog grada Paname, unese nekoliko paketića kokaina i marihuane, koji su joj bili vezani oko vrata. 

Upravnik zatvora Andres Gutjerez novinarima je rekao da je "krijumčarka" jedva uhvaćena kod ulaza u kazneno-popravni dom u kom trenutno "leži" 1.700 robijaša, naglasivši da to nije prvi takav slučaj.

- Zatvorenici hranom namame lokalne mace, na šta se one naviknu, pa ih doušnici spolja kasnije koriste za prenos droge - ispričao je Gutjerez i otkrio da je zbog krijumčarenja narkotika pokrenuta istraga.  

Što se mačke tiče, tužilac Eduard Rodrigez tvrdi da će ona biti premeštena u lokalni Centar za udomljavanje kućnih ljubimaca.

 

 

Inače, Panama je poznata po tome da u 23 državna zatvora kazne odslužuje 18.000 zatvorenika, pa ih je većina pretrpana. Ranije su zatvorenicima Nueva Esperanze "prijatelji" spolja slali drogu uz pomoć golubova-pismonoša, a neki čak i uz pomoć dronova.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading