(FOTO) SAHRANJEN PRINC FILIP: Kraljica Elizabeta u suzama, Vilijam i Hari ZAJEDNO napustili ceremoniju

Autor:

Svet

17.04.2021

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Filip, suprug kraljice Elizabete, sahranjen je danas u kraljevskoj kripti zamka Vindzor. Sahrani je zbog antipandemijskih mera prisustvovalo samo 30 zvanica, uglavnom članovi užeg kuga porodice.

RepublikaFoto: youtube/BBC

Kovčeg je spušten u kraljevsku grobnicu u kapeli Svetog Đorđa uz zvuke gajdi i truba, molitvu i čitanje Filipovih titula. Trubači kraljevskih marinaca svirali su poslednji pozdrav.

Članovi kraljevske porodice su napistili kapelu i privatno će se oprostiti od vojvode. Prinčevi Hari i Vilijam zajedno su otišli sa ceremonije.

RepublikaFoto: youtube/BBC

Kraljica u suzama

Kovčeg sa telom vojvode od Edinburga bilo je postavljeno na uzvišeno mesto u kapeli svetog Đorđa gde je ostalo do kraja ceremonije.

Arhiepiskop Kantrberijski Džastin Vibli čitao delove Jevanđelja po Mateju, a sveštenik Dejvid Honer u svojoj molitvi je rekao da je princ Filip svojim životom sve nadahnuo i zadužio svojom dobrotom i ljubavlju.

Članovi porodice zauzeli su svoja mesta u kapeli. Kraljica Elizabeta je stigla u kapelu pre minuta tišine održanog za princa Filipa.

Kako je ranije najavljeno, kraljica je u kapeli sedela sama, a tokom ceremonije je brisala suze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kraljica Elizabeta II

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading