PUTINOV UDAR NA BAJDENA! Evo koji Amerikanci su stavljeni na CRNU LISTU RUSIJE, to će ozbiljno zaboleti predsednika SAD

Autor: Republika

Svet

17.04.2021

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska Federacija je objavila koji se zvaničnici nalaze među 10 onih kojima će biti zabranjen svaki pristup njenoj teritoriji, kao odgovor na nove američke sankcije zvaničnoj Moskvi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin nije ostao dužan Americi 

Ruski predsednik Vladimir Putin žestoko je odgovorio Sjedinjenim Američkim Državama na novu rundu sankcija koje je ta zemlja uvela zvaničnoj Moskvi, otkrivši sada i ko je među 10 zvaničnika kojima će ubuduće biti zabranjen pristup na teritoriju Ruske Federacije, a što se nikako neće dopasti šefu Bele kuće Džou Bajdenu

Naime, na Putinovoj crnoj listi našao se ni manje ni više nego američki državni sekretar Entoni Blinken, Bajdenova udarna pesnica i čovek koji zapravo sprovodi u delo sve najvažnije spoljnopolitičke odluke Amerike.   

On je izabran, kako je navedeno, nakon što je Vašington, ne mareći za izjave Moskve, nastavio s optužbama na račun Rusije da se uplitala u američke predsedničke izbore 2020. kako bi na njima pobedio Donald Tramp. I iako je Kremlj to odlučno negirao, Amerika je ipak u četvrtak uvela sankcije Rusiji, proteravši iz SAD 10 ruskih diplomata. 

Zbog toga je Rusija, osim Blinkena, na crnu listu stavila i generalnog tužioca Merika Garlanda, Bajdenovu šeficu za unutrašnje poslove i savetnicu Suzan Rajs, kao i šefa FBI Kristofera Vreja. Osim toga, Moskva je sa svoje teritorije proterala i pet poljskih diplomata, po uzoru na potez koji je zvanična Varšava ranije preduzela kada su u pitanju ruski zvaničnici.

Osim toga, Putin je preduzeo još jednu meru usmerenu protiv Zapada, koja će dodatno pogoditi Ukrajinu - na čak šest meseci zatvorio je Kerčanski moreuz za strane brodove. Reč je o prolazu koji se nalazi između Azovskog i Crnog mora kod Krima.        

U međuvremenu, svestan da je previše zahladneo odnose sa Ruskom Federacijom, Bajden je Putinu predložio da na leto dvojica državnika održe sastanak s ciljem prevazilaženja najvećih sukoba na relaciji Moskva-Vašington i to negde u Evropi. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je naveo kako je predsednik zainteresovan za sprovođenje u delo takvog predloga, ali da će o odluci tek obavestiti Vašington. 

 

           

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading