PUTIN HOĆE DA KLONIRA UBICE KOJE SU ŽIVELE PRE 3.000 GODINA! Bizarnije ne može, Britanci tvrde: Ti ljudi su pili krv iz lobanja

Autor: Republika

Svet

16.04.2021

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski list Dejli mejl objavio je da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio kloniranje surovih vojnika koji su živeli pre 3.000 godina, a koji su sahranjeni u Sibiru zajedno sa svojim konjima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin stalno na meti teorija zavere 

Ruski predsednik Vladimir Putin planira da klonira drevne ratnike ubice koji su živeli pre 3.000 godina i koji su zajedno sa svojim borbenim konjima sahranjeni u Tuvi u Sibiru.

To je objavio britanski list Dejli mejl u tekstu s naslovom: "Da li je Putinu zaista potrebna još jedna vojska?" u kom se dnevnik poziva na reči ruskog ministra odbrane Sergeja Šorguja.

Naime, taj zvaničnik, inače jedan od najbliskijih saradnika Vladimira Putina, na jednoj konferenciji je otkrio da se u Tuvi radi na iskopavanjima grobova ratnika sahranjenih na skitski način (sa sve vojnom odećom, oružjem i sa konjem), a da se ta oblast naziva Dolinom kraljeva. 

Iskopavanja su, kako podseća Dejli mejl, počela pre tri godine u saradnji ruskih i švajcarskih arheologa, a navodno je na mesto grobova došao i šaman kako bi "proverio" da li će zadiranje u to mesto "izazvati bes drevnih duhova". 

- Naravno, gajimo veliku nadu da ćemo tamo pronaći nešto organskog materijala, to jest da nije sve uništeno zubom vremena - rekao je Šojgu ove nedelje na sesiji Ruskog geografskog društva, koju je putem video-linka pratio i ruski predsednik. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
I Sergej Šojgu je na meti kampanje 

Novinska agencija Tas kasnije je pojasnila da je Šojgu aludirao na organske ostatke antičkog naroda i životinja. 

- Verujem da razumete šta se pod tim podrazumeva. Od toga bi nešto moglo da se napravi, ako ne i ovca Doli - rekao je Šojgu aludirajući na ovcu koja predtsvlja prvog kloniranog sisara u istoriji čovečanstva. 

U pitanju je ovca koju su klonirali škotski naučnici i to iz somatske ćelije, zbog čega je britanski dnevnik i povezao Šojguove reči sa potencijalnim kloniranjem ratnika. 

- Biće veoma zanimljivo ispitati sve genomske karakteristike tog nomadskog naroda - dodao je još Šojgu i istakao kako je na prostor iskopina već poslato nekoliko ekspedicija, ali da je neophodno još mnogo ispitivanja. 

Inače, postoje podaci da su ratnici sahranjeni u Sibiru bili veoma brutalni, te da su nakon ratnih pohoda pili krv svojih neprijatelja, ubeđeni da im to daje dodatnu snagu. Takođe, oni su za ispijanje krvi umesto čaša koristili lobanje ubijenih. 

Podsetimo, Rusija i njen predsednik  su ovih dana pod konstantnim udarom kampanje zapadnih medija, u kojima se uglavnom optužujuza agresiju i potencijalne udare na Ukrajinu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading