PUTIN POBESNEO ZBOG BAJDENOVIH SANKCIJA! Američki ambasador u Moskvi pozvan na raport: ODGOVOR RUSIJE BIĆE RADIKALAN

Autor: Republika

Svet

16.04.2021

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je recipročne mere protiv SAD nakon što je lider te sile Džo Bajden uveo nove sankcije Moskvi zbog optužbi za navodno mešanje u američke predsedničke izbore 2020. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP, Youtube/Cavit Ege Tulça, Novosti na Pervom Kanale, Google Maps
Džo Bajden razbesneo je Vladimira Putina

Ruski predsednik Vladimir Putin žestoko je reagovao nakon što je američki lider Džo Bajden uveo nove sankcije Ruskoj Federaciji i proterao nekoliko ruskih diplomata iz SAD, nastavivši da optužuje zvaničnu Moskvu za sajber-napade na američke ciljeve i navodno mešanje u predsedničke izbore u toj zemlji 2020. kako bi na njima pobedu odneo Donald Tramp. 

U skladu sa tim rusko Ministastrvo spoljnih poslova hitno je pozvalo na konsultacije američkog ambasadora u Moskvi Džona Salivana, koji je obavešten da će Putinov odgovor biti oštar i radikalan.

-  Moskva će uskoro preduzeti mere kao odgovor na nove sankcije Vašingtona. Ambasadoru je rečeno da će u najskorije vreme uslediti serija recipročnih mera - saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova nakon tog sastanka i istaknuto kako je Rusija dugo vremena radila na stabilizaciji odnosa sa SAD, ali da ta zemlja nije pokazala interes da se neke nesuglasice reše. 

Vašington je sa svakom novom administracijom, koje su se smenjivale, samo pogoršavao stanje, ne reagujući na konstruktivne impulse - dodato je iz ministarstva. 

Podstimo, Sjedinjene Američke Države u četvrtak su objavile da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija i da proteruju deset ruskih diplomata. To se dogodilo nakon što je Bajden telefonom razgovorao s ruskim predsednikom i zapretio mu da će sankcija svakako biti, a da bi one mogle da budu proširene ukoliko se uskoro ne reši ni situacija u vezi sa Ukrajinom. 

Amerika, naime, uporno optužuje Rusiju da pokušava da izvrđi invaziju na tu bivšu republiku SSSR, a britanski Dejli mejl danas je objavio izvetaj po kom bi Rusija, navodno, mogla da krene u oružanu akciju kao osvetau zbog novouvedenih sankcija. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading