PRINC FILIP TRAGAO ZA VANZEMALJCIMA: ZANIMLJIVI detalji iz biografije pokojnog muža britanske kraljice Elizabete Druge!

Autor:

Svet

16.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Bakingemsku palatu dovodio pilote RAF koji su tvrdili da su videli NLO, a njegov ujak objavio je izveštaj o sletanju letećeg tanjira na njihovo imanje 1955.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Filip

Nedavno preminuli princ Filip (99), suprug britanske kraljice Elizabete Druge, decenijama je prikupljao svedočenja ljudi o susretima sa vanzemaljcima i interesovao se za priče o neidentifikovanim letećim objektima nad Velikom Britanijom pošto je njegov ujak objavio izveštaj o sletanju NLO na njihovo imanje 1955.

Mediji navode da Filipa očigledno nisu zanimala samo posmatranja ptica, slikarstvo, istorija pomorstva i polo, već je jedno od glavnih interesovanja vojvode od Edinburga bilo vezano za vanzemaljce i njihove navodne posete Britaniji posle Drugog svetskog rata. On je prikupio ogromnu količinu knjiga na tu temu i bio je pretplaćen na časopis Flajing soser rivju, a svom asistentu ser Piteru Horsliju, bivšem komandantu Kraljevskog vazduhoplovstva (RAF), dao je odrešene ruke da od pilota RAF skuplja svedočanstva u susretima sa NLO. Horsli je služio pod vojvodom od Edinburga od 1949. do 1956, a u autobiografiji je kasnije naveo da je princ Filip od njega tražio da svedoke vanzemaljskih pojava dovodi u Bakingemsku palatu. Tu je Filip s njima obavljao razgovore u četiri oka.

Njegovo interesovanje za posetioce s drugih planeta podstakao je lord Luis Mauntbaten, Filipov ujak i vrhovni komandant savezničkih snaga tokom rata, koji je napisao zvanični izveštaj o navodnom sletanju srebrnog letećeg tanjira na njihovo imanje Broudlends u Hempširu 1955. U izveštaju koji je čuvan u tajnosti sve do lordove smrti 1979. navodi se da je radnik na imanju Fred Brigs uočio nešto kako lebdi iznad tla, a onda se iz letelice pojavila figura koja je imala nešto poput kombinezona i kacigu na glavi. Tada je nekakva sila oborila Brigsa sa bicikla na kojem je bio i prikovala ga za zemlju.

Jedno od svedočanstava koje je najviše interesovalo Filipa bio je događaj poznat kao incident u šumi Rendlshem iz 1980, koji nazivaju i Britanski Rozvel, prema najčuvenijem "padu" vanzemaljske letelice koji se navodno desio u SAD. Vojvoda od Edinburga je toliko bio opsednut tim incidentom da je sa punih 97 godina, u leto 2019, pročitao knjigu "Holt perspektiv", bivšeg američkog komandanta RAF vazduhoplovne baze "Bentvoters" Čarlsa Holta, pa je čak zahvalio autoru na tom delu. Američki vojnici stacionirani u toj britanskoj bazi primetili su čudna svetla u obližnjoj šumi i prilikom pretrage jedan od njih je navodno naišao na letelicu nepoznatog porekla.

Strast prema otkrivanju vanzemaljskih fenomena Filip je preneo na sina Čarlsa i unuka Vilijama.

Gospodin Janus želeo susret sa Filipom

Prinčev asistent ser Piter Horsli opisao je u autobiografiji događaj za koji tvrdi da se desio u Londonu u novembru 1954, kada se susreo sa čudnim bićem, koje je imenovao gospodin Janus, a koji je bio u stanju da mu čita misli.

- On nije rekao da je posetilac sa druge planete, ali ja sam imao takav utisak. Verujem da je bio da bi nas nadgledao. Nikada ga više nisam video - napisao je Horsli i dodao da je gospodin Janus želeo da se sastane s princom Filipom, kojeg je opisao kao čoveka velike vizije.

Janus je, inače, bilo ime jednog od najstarijih starorimskih božanstava, dvoglavo biće koje stoji na početku i kraju svega, a u moderno doba povezuje sa s okultnim delima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
BOGDAN

16.04.2021 06:50

ZAGLEDAJ U OGLEDALO I OTKRICES VANZEMALJCE I SVOG RODAKA.