FEJSBUK OTKRIO ZAPANJUJUĆE DETALJE O SVOM VLASNIKU! Cifra koju troši na obezbeđenje šokirala je sve

Autor: Republika

Svet

15.04.2021

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki gigant objavio je izveštaj u kom je, između ostalog, otkriveno zbog čega i koliko novca osnivač te kompanije, jedan od najmlađih milijardera sveta Mark Zakerberg, troši na lično obezbeđenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mark Zakerberg 

Američki gigant “Fejsbuk”, čiji je osnivač i direktor Mark Zakerberg (36), jedan od najmlađih milijardera na svetu, objavio je dosad nepoznate detalje o svom čelniku koji su iznenadili čak i zaposlene u toj društvenoj mreži. 

Naime, kako je obelodanjeno, Zakerberg je samo na svoje lično obezbeđenje od Fejsbuka prethodne godine uzeo vrtoglavih 23 miliona dolara, budući da svakodnevno dobija pretnje po sopstveni život. 

- Cena Zakerbergovog osiguranja vrtoglavo je dodatno porasla zbog složenijih protokola putovanja za vreme pandemije koronavirusa, ali i zbog američkih predsedničkih izbora koji su se održali prošle godine – rečeno je iz kompanije i zatim objašnjeno zbog čega je njen director često na meti napada. 

- Njegovo ime je sinonim za Fejsbuk te se zbog toga negativne emocije vezane uz našu firmu direktno povezuju i prenose na gospodina Zakerberga - stoji u obrazloženju povećanih troškova.

Novac je utrošen na obezbeđenje i osiguranje Zakerbergovih kuća u kojima je boravio, kao i za pratnju za njega i za njegovu porodicu dok su na putu. Takođe, kompanija je svom čelniku dodelila i 10 miliona dolara za lično obezbeđenje i druge izdatke za zaštitu.

- Odbor za kompenzacije, nominacije i upravljanje veruje da su ti troškovi prikladni i neophodni s obzirom na moguće pretnje i na činjenicu da je gospodin Zakerberg zatražio samo godišnju platu u iznosu od milion dolara i da ne prima nikakve dodatne isplate, nagrade ili druge podsticajne kompenzacije - stoji u izveštaju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nasilje ispred Kapitol Hila 6. januara 

Podsetimo, Fejsbuk je nedavno bio na žestokoj meti napada u američkoj javnosti, budući da je optužen kako je služio demonstrantima da se 6. Januara organizuju upravo putem te mreže, a zatim izvrše invaziju na Kapitol Hil u Vašingtonu. U tom nasilju je stradalo pet osoba.  

Zakerbergovo bogatstvo je procenjeno na 112,9 milijardi američkih dolara.

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading