RUSIJA SPREMNA ZA RAT SA ALIJANSOM: Odgovorićemo na PRETEĆU vojnu aktivnost NATO pakta!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.04.2021

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO koncentriše 40.000 vojnika i 15.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike u blizini ruskih granica, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Šojgu

Sveukupno, "blizu ruskih granica biće koncentrisano 40.000 vojnika i 15.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike, uključujući strateške avione", rekao je on, preneo je TASS.

Šojgu je istakao da Rusija preduzima korake da odgovori na preteću vojnu aktivnost NATO, velike vežbe kombinovanih oružanih snaga i vazdušno-desantne snage, pokazale su da su trupe spremne da osiguraju nacionalnu bezbednost.

- Preduzeli smo relevantne mere kako bismo delovali na preteću vojnu aktivnost Alijanse - naveo je ruski ministar odbrane.

Šojgu je rekao da je u okviru kontrolnih događaja i obuka u zimskom obrazovnom periodu, izvršena nenajavljena inspekcija borbene gotovosti trupa zapadnog i južnog vojnog okruga.

Prema njegovim rečima, dve armije i tri velike jedinice vazduhoplovnih snaga uspešno su raspoređene na zapadne granice Rusije i područja obuke i borbene prakse.

- Trupe su pokazale punu spremnost i sposobnost za vođenje operacija radi osiguranja vojne bezbednosti zemlje. Trenutno su ove jedinice uključene u vežbe - naglasio je Šojgu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading