Beč PRODUŽAVA meru zaključavanja do 2. maja

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.04.2021

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti pokrajine i grada Beč odlučile su da epidemiološku meru zaključavanja ne okončaju kako je planirano u nedelje, već da je produže do 2. maja, dok će đaci da se vrate u škole od 26. aprila.

RepublikaFoto: pixabay.com

Gradonačelnik Beča Mihael Hojpl odluku je doneo nakon razgovora s pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Peterom Hakerom i zamenikom gradonačelnika Kristofom Viderkerom i lekarima.

Na sastanku je razmatrana aktuelna situacija u bolnicama u Beču, pre svega broj pacijenata na intenzivnoj nezi koji se popeo na rekordan broj od oko 250, a trenutno je 778 kovid pacijenata u bečkim bolnicama.

On je rekao da mutitani virus zadaje problem zdravstvenom sistemu.

- Zbog britanskog soja nalazimo se u potpuno novoj situaciji - objasnio je Ludvig, ukazujući da je sve više mlađih pacijenata, da se novi soj brže i agresivnije širi i da svakog može pogoditi.

Ludvig je kazao da je već u konaktu sa saveznim vlastima, ali i kolegama iz Donje Austrije i Burgenlanda, dve istočne pokrajine koje su od 1. aprila zajedno sa Bečom "zaključane", a koje će razmotriti takođe produženje mere zaključavanja.

U kom obliku će se otvoriti trgovina i uslužne delatnosti od maja, kaže, za sada još nije dogovoreno, a nije isključio ni mogućnost da će tada ponovo početi da radi i ugostiteljstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading