Zelenski izjavio istorijsku glupost, Zaharova mu BRUTALNO ODGOVORILA!

Autor:

Svet

12.04.2021

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izrazio je mišljenje da su ukrajinski naučnici odigrali ključnu ulogu u slanju prvog čoveka u svemir. Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova se zapitala: ako je tako, zašto Kijev i dalje ne osvaja svemirska prostranstva.

Marija Zaharova

- Bez lažne skromnosti reći ću da bez Ukrajine on ne bi bio moguć. Ukrajinski konstruktori su odigrali ključnu ulogu u realizaciji sovjetskog svemirskog programa - rekao je Zelenski, povodom godišnjice prvog leta čoveka u svemir.

Portparol ruskog MIP-a je primetila da ukrajinskim konstruktorima godinama ništa ne smeta da osvajaju svemirska prostranstva.

- Rusija nikada nije delila slavu svemirskih pobeda. Sateliti, rakete i osmeh Gagarina – sve je to zajedničko i pripada svim 15 republika SSSR: Rusiji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Gruziji, Kazahstanu, Kirgiziji, Letoniji, Litvaniji, Moldaviji, Tadžikistanu, Turkmenistanu, Uzbekistanu, Ukrajine i Estoniji. Naučnicima, radnicima, učiteljima, lekarima, vojnicima i svima koji su radili na postizanju ovog neverovatnog cilja - napisala je Zaharova na fejsbuku.

- Šteta što su najsjajnija dostignuća kijevskog režima postali neobuzdani bes, rusofobija i reinkarnacija nacionalističkih ideologija sa nacističkim simbolima - zaključila je ona.

U svetu se 12. aprila obeležava Dan kosmonautike. Ove godine navršava se 60 godina od kada je raketa-nosač "Vostok" u orbitu lansirala svemirsku letelicu "Vostok 1" u kojoj se nalazio sovjetski kosmonaut Jurij Gagarin - prvi čovek u svemiru. Nakon što je napravio jedan krug oko Zemlje, Gagarin je sleteo u Saratovsku oblast.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading