RUSIJA DA OBUSTAVI GOMILANJE VOJSKE: Blinken, Le Drijan i Mas potvrdili podršku Ukrajini

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.04.2021

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šefovi diplomatija SAD, Francuske i Nemačke, Entoni Blinken, Iv le Drijan i Hajko Mas, pozvali su danas Rusiju da obustavi gomilanje vojske na granici sa Ukrajinom i potvrdili podršku Kijevu u sporu sa Moskvom, saopštio je Stejt department.

RepublikaFoto: pixabay.com
Donbas

Blinken je odvojeno razgovarao sa svojim francuskim i nemačkim kolegom, a njihova saopštenja, ocenjuje Rojters ukazuju da članice NATO intenziviraju konsultacije zbog gomilanja ruskih snaga duž granice sa Ukrajinom i situacije na istoku Ukrajine.

Blinken i Le Drijan razgovarali su "o potrebi da Rusija obustavi svoju opasnu i neodgovornu retoriku, gomilanje vojske na okupiranom Krimu i duž ukrajinske granice i unilateralne provokacije", rekao je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.


Takođe, Blinken i Mas su "naglasili značaj pružanja podrške Ukrajini protiv unilateralnih provokacija Rusije" duž linije fronta, rekao je Prajs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mirko

09.04.2021 20:32

A što Ukrajina gomila vojsku? To može?

Odgovori 15 0
Duško

10.04.2021 11:26

UKRAJINA DA OBUSTAVI GOMILANJE VOJSKE KA DO9NBASU.