DOK BOLSONARO TVRDI DA GA RUŠE, BRAZIL OBARA CRNE REKORDE: Od korone u jednom danu preminulo 4.249 pacijenata!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.04.2021

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazil je zabeležio dnevni rekord sa 4.249 smrtnih slučajeva od posledica kovid-19, bolnice su zbog velikog broja teških slučajeva preopterećene, a Senat planira da raspravlja o odgovornosti predsednika Žaira Bolsonara koji se protivi strogim epidemiološkim ograničenjima u borbi sa pandemijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žair Bolsonaro

Kako javlja Rojters, Brazil se bori sa nedostatkom vakcina i stavom predsednika koji je zbog očuvanja ekonomije protivnik strogih mera zaključavanja.

Javni zdravstveni sistem pokazao je znakove popuštanja zbog broja aktivnih slučajeva, a istraživanje Nacionalnog udruženja privatnih bolnica (ANAHP) ove sedmice sugeriše da čak i najbogatijim bolnicama nedostaju lekovi i druga medicinska sredstva, poput kiseonika ili respiratora.

Rojters prenosi da je Bolsonaro u svom obraćanju u sredu poručio da su posledice pandemije slične svuda i da se i u drugim zemljama masovno umire od posledica kovid-19 i tvrdio da se borba sa ovom bolešću koristi u političke svrhe, za rušenje predsednika.

Do sada je više od 345.000 ljudi umrlo od kovid-19 u Brazilu, što ga čini drugom najpogođenijom zemljom od pandemije posle SAD, čija je populacija oko 50 odsto veća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading