KOD NAS NEMA KORONE! Kim Džong Un objasnio Svetskoj zdravstvenoj organizaciji neke stvari

Autor: Republika

Svet

07.04.2021

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski vođa Kim Džong Un i dalje tvrdi da je njegova zemlja možda čak i jedina koja nije zabeležila nijedan slučaj zaraze koronavirusom budući da je, kako tvrdi, više od 23.000 urađenih testova bilo negativno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un 

Severnokorejski vođa Kim Džong Un obavestio je Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) da u njegovoj zemlji nije registrovan nijedan slučaj zaraze koronavirusom, kao i da je u periodu od početka pandemije do 1. aprila ove godine testirana 23.121 osoba i da su svi testovi bili negativni. 

Na početku pandemije pre više od godinu dana, Severna Koreja je svoje napore za sprečavanje virusa opisala kao "pitanje od nacionalnog značaja". Zatvorila je sve granice, zabranila ulazak turista na svoju teritoriju i izbacila diplomate. I dalje je ozbiljno ograničen prekogranični saobraćaj, a u karantin je stavljeno na desetine hiljada ljudi koji su pokazali simptome.

Još jedna od mera koju je zvanični Pjongjang u najnovijem izveštaju saopštio SZO jeste da severnokorejski sportisti neće učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju kako bi bili zaštićeni od potencijalne zaraze.     

Inače, program UN za raspodelu vakcina širom sveta (Kovaks) saopštio je u februaru da bi Severna Koreja mogla da primi 1,9 miliona doza vakcina u prvoj polovini ove godine.

Međutim, Kovaks je od tada upozoravao na globalnu nestašicu vakcina jer indijski Serum Institut, koji je licenciran za proizvodnju vakcine astrazeneka, ostavlja svoje zalihe sa strane radi zadovoljenja domaće potražnje. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading