PATRIJARH KIRIL: PUTIN SPREČAVA ARMAGEDON

Svet

22.11.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovečanstvu se bliže poslednji dani i strašni sud, a jedini spas za planetu je Vladimir Putin, poručio je poglavar Ruske crkve moskovski patrijarh Kiril.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Patrijarh Kiril

Patrijarh poznat po privrženosti ruskom predsedniku poručio je iz Saborne crkve u Moskvi da moderna ruska inteligencija ponavlja greške svojih predaka koje su dovele do katastrofalnih revolucionarnih događaja u ranom 20. veku.

- Morate biti slepi, pa da ne primetite kako se bliže strašni trenuci u istoriji o kojima je apostol Jovan govorio u svojoj Knjizi otkrovenja - rekao je Kiril, aludirajući na delove Biblije koji govore o strašnom sudu, apokalipsi i nacijama koje će pregaziti jedna drugu.

SVESTAN OPASNOSTI

Politički analitičar Dragomir Anđelković objašnjava da je ruski patrijarh svestan opasnosti koje mogu da zadese ceo svet ukoliko bi Rusiju potresla nova revolucija, koju neskriveno zagovaraju zapadne sile.

120 MILIONA VERNIKA SLUŠA PATRIJARHA KIRILA

- Sledeće godine će u Rusiji biti raspisani izbori u koje razne zapadne sile nameravaju da se umešaju po već dobro oprobanom receptu. Patrijarh je upozorio narod da organizovanje narandžastih prevrata nikome ništa dobro nije donelo - kaže analitičar.

Anđelković kaže da je govoreći o kraju sveta patrijarh imao na umu ponovo zahuktalo neprijateljstvo velikih sila.

- Između SAD i Rusije danas vlada veća napetost nego za vreme Hladnog rata, a njihov sukob bi sada sigurno poprimio nuklearnu dimenziju, što bi stvarno dovelo do kraja sveta.

ZAŠTITNIK PRAVOSLAVLJA

Verski analitičar Draško Đenović kaže da se Ruska crkva doživljava kao najjači zaštitnik pravoslavlja, pa patrijarh upozorava da svet više nije hrišćanski, kao nekada, i da se vrednosti koje ova religija propagira gube.

- Kao posledica toga moral je pao, deca više ne poštuju roditelje, porodica je razorena, ljubav je zahladnela, brat udara na brata, a povrh svega toga, migrantska kriza menja živalj u Evropi. Sve što se radi preko kolena može da bude opasno. Mešanje u tuđu politiku dovodi do još većeg zla, a ako eksplodira u Rusiji, haos će se poširiti na ceo svet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading