FRANCUSKA UBRZAVA IMUNIZACIJU: Glavni stadion u Lionu otvoren za vakcinaciju

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.04.2021

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U francuskom gradu Lionu glavni stadion je otvoren je kao centar za masovnu vakcinaciju tokom uskršnjeg vikenda, a i hiljade ljudi provele su praznik u redu za injekcije na hipodromima, u sportskim arenama ili drugim mestima dok Francuska pokušava da ubrza vakcinaciju usred nove navale slučajeva korona virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Ali dok je Evropa slavila svoj drugi Uskrs zaredom pod oblakom pandemije, neki gradovi su zaustavili vakcinaciju tokom dugog prazničnog vikenda - prkoseći insistiranju francuskog predsednika Emanuela Makrona da "tokom vakcinacije nema vikenda ili slobodnih dana“, prenosi AP.

Medicinskim radnicima treba "napokon malo odmora", rekao je zvaničnik francuskog grada Strazbura, koji je zatvorio objekte za vakcinaciju od Velikog petka do uskršnjeg ponedeljka, državnog praznika.

Francuska je ušla u treći lokdaun od početka pandemije zbog povećanog broja slučajeva korona virusa, koji preti da preplavi bolnice, naveo je BBC.

Sve škole i radnje koje nisu od suštinskog značaja će biti zatvorene na četiri nedelje, a policijski čas će biti na snazi od 19.00 do 06.00 svaki dan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading