GRAD GREHA NOVO SEDIŠTE ZA LEKOVE EU

Autor: Republika

Svet

22.11.2017

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agencija Evropske unije za lekove (EMA) seli se iz Londona u Amsterdam kada se dovrši britansko napuštanje EU.

RepublikaFoto: pixabay.com
Lekovi idu u Amsterdam

U usijanoj borbi između holandskog grada i Milana tokom glasanja, države članice EU dale su prednost Amsterdamu pred italijanskom industrijskom ikonom. Kopenhagen je završio na trećem mestu, ispred Bratislave.

Agencija za lekove EU ima manje od 17 meseci za dovršvanje selidbe, ali se Amsterdam smatra idealnim izborom zbog svoje lokacije, zgrade koju ima na raspolaganju i što može ponuditi druge objekte.

Nekih 890 radnih mesta napustiće Britaniju zajedno sa agencijom, pružajući amsterdamskoj ekonomiji potencijalni podsticaj. 

I pored toga što su pravila podešena kako bi se donela poštena odluka, proces se pretvorio u duboko politizirano nadmetanje.

Holandski ministar spoljnih poslova Halbe Zijlstra izavio je da je "na kraju to bila strateška partija šaha". Dodao je da "s vremena na vreme u politici, sadržaj može biti odlučujući".

Za Holandiju i jeste bio. EMA je odgovorna za procenu, nadzor i monitoring lekova, prenosi Associated Press.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading