(FOTO) TREĆI SVETSKI RAT MOŽE DA POČNE U UKRAJINi ZA ČETIRI NEDELJE?! Dramatično upozorenje Britanaca: VOJSKA JE SPREMNA

Autor: Republika

Svet

04.04.2021

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski list San, pozivajući se na izjave analitičara, upozorio je da je situacija na rusko-ukrajinskoj granici toliko ozbiljna zbog navodnog gomilanja vojski obe zemlje da je dovoljna jedna varnica da zapali čitav region, ali i svet.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Na granici Rusije i Ukrajine navodno su tenkovi već spremni za dejstva 

Treći svetski rat mogao bi da počne za samo četiri nedelje i to u Ukrajini, tvrdi britanski list San pozivajući se na upozorenja eksperata koji navodi da se na ukrajinko-ruskoj granici već nalaze moćne vojne snage obe zemlje, te da je i najmanja iskra dovoljna da zapali čitav taj region, ali i planetu. 

Zastrašujuća objava došla je nakon što Zapad predvođen Sjedinjenim Američkim Državama već nekoliko dana optužuje Rusku Federaciju da ponovo raspiruje potencijalni konflikt na istoku Ukrajine. To se dogodilo jer je zvanični Kijev uputio Vašingtonu saopštenje kako ruski predsednik Vladimir Putin gomila snage na ukrajinsko-ruskoj granici, iako je šef Kremlja to odlučno negirao. 

Međutim, San je objavio navodne snimke ruskih tenkova kako se izmeštaju na istoku bivše republike SSSR i nedaleko od granice poluostrva Krim koje se otcepilo od Ukrajine i nakon referenduma odlukom građana pripojilo Rusiji. 

- Postoji osnovan strah da bi veoma lako moglo da dođe do oružanog sukoba i Zapad je s razlogom zabrinut. Međutim, to ovog puta ne bi bio lokalni rat, već panevropski, ako ne i svetski rat - upozorio je ruski vojni analitičar Pavel Felgenhauer i istakao kako je jasno da je Zapad  trenutno u mat poziciji.  

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ruski predsednik Vladimir Putin stalno je na meti teorija zavera sa Zapada

Međutim, taj analitičar nije znao da odgovori na pitanje zbog čega bi Rusija sada htela da izazove konflikt i to takav da ugrozi svetski mir.

- Nisam psihoanalitičar. To je pitanje za njih - rekao je on novinaru Rosbalt vesti i istakao kako će ključni momenat po pitanju eventualnog konflikta biti ruska vojna parada na dan obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, zakazana, kao i svake godine, za 9. maj. 

Prema njegovim rečima, iza aktuelne krizne situacije navodno se krije nezadrživa želja Rusije da uzme još neki komad terirotije, u ovom slučaju istoka Ukrajine, a u prilog toj tvrdnji navodno ide i niz događaja iz prethodnog perioda kojima je Moskva značajno pokvarila odnose sa Zapadom. Među njima analitičar ističe hapšenje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, ali i činjenicu da je američki predsednik Džo Bajden nazvao Putina ubicom i sl. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Naslovna strana internet izdanja britanskog tabloida San 

- Pretnja je velika i rastuća - naglasio je Felgenhauer i podsetio kako su u trećoj nedelji marta tri velika broda ruske Baltičke flote prošla južno od Engleskog kanala, što je, kako on tvrdi, jasan znak pokazivanja moći Rusije.  

Inače, niko od zvaničnika Ruske Federacije nije komentarisao optužbe britanskog tabloida, kao ni izjave analitičara Felgenhauera, koji, u krajnjoj liniji, nije ni dao adekvatna objašnjenja za svoje tvrdnje. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading