Rusija: Ne treba da stojimo u mestu i ne razvijamo sopstveno naoružanje kad to već čine i SAD i Nemačka

Autor:

Svet

03.04.2021

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika komiteta za međunarodne poslove ruske Državne dume Aleksej Čepa prokomentarisao je izjavu ministarke odbrane Nemačke Anegret Kramp Karenbauer, da zbog postupaka Rusije "rastu izazovi" za evropski region, rekavši da Rusija ne treba da stoji u mestu dok SAD, Nemačka i druge zemlje razvijaju svoje naoružanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Mi ne treba da stojimo u mestu i ne razvijamo sopstveno naoružanje kad to već čine i SAD i Nemačka, ali i druge zemlje. Ako ih to plaši ili zabrinjava, kako pretpostavljamo, oni će preduzeti određene korake - rekao je on, prenosi Sputnjik.

Pritom, istakao je Čepa, razvoj ruskog naoružanja usmeren je isključivo na porast nacionalne odbrane.

- Ne mislim da Nemačka na poteze ruske vojske gleda kao na neprijateljske. Shvatam da bi im više odgovaralo ako bi naša nauka i tehnika stajala na jednom te istom mestu. Međutim, kada razvijamo novo oružje, isto tako nam je jasno da će se zemlje NATO-a sve više približavati našim granicama - kazao je.

Upravo zato, dodao je Čepa, Rusija i mora da preduzima određene korake.

Podsetimo, nemačka ministarka odbrane je, između ostalog, rekla i da bi Nemačka trebalo više da troši na odbranu, oslanjajući se na sopstvene interese, a ne kako bi "učinila uslugu Sjedinjenim Američkim Državama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading