DEČAK ROĐEN SA TRI PENISA! Lekari ostali u čudu, morali su da donesu najtežu odluku u karijeri

Autor: Republika

Svet

02.04.2021

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak kurdskog porekla iz Iraka prvi je slučaj u svetu sa deformitetom poznatim kao trifalija, a lekari su morali da mu odstrane dva penisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Pravo medicinsko čudo registrovano je u Iraku, nedaleko od grada Mosula, kada je neimenovana majka na svet donela dečaka koji je imao čak tri penisa. 

U pitanju je prvi slučaj tog deformiteta u svetu, koji se naziva trifalija, a zbog kog su lekari morali da, kako kažu, donesu najtežu odluku u karijeri. Oni su dečaku odstranili dva penisa, a istovremeno su morali da vode računa da sačuvaju jedan tako da kasnije tokom života bude potpuno funkcionalan. 

- Dva penisa su rasla iz korena "pravog" koji je jedini bio funkcionalan u smislu uriniranja - pojasnili su lekari i otkrili da se u svetu jedan u pet do šest miliona dečaka rodi sa više od jednog penisa, ali da su dosad bili poznati slučajevi sa dva polna organa (difalija).

Inače, dečak je kurdskog porekla i u Međunarodnom žurnalu hirurgije je registrovan kao prvi slučaj trifalije. Ističe se da je navodno postojao još jedan mališan s tim poremećajem rođen 2015, ali nikad nije potvrđen jer nikakva studija o njemu nije objavljena u nekom medicinskom časopisu. 

Dečak se lepo oporavlja od operacije, a dokrori još ne mogu da objasne šta je razlog ovog deformiteta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading