(VIDEO) ZLOČIN KOJI JE ZAPALIO AMERIKU! Počelo suđenje za ubistvo Džordža Flojda: Evo šta se dešavalo pre tragičnog ishoda

Autor:

Svet

31.03.2021

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristofer Martin, kasir iz prodavnice u kojoj je bio Džordž Flojd pre nego što mu je policajac Derek Čovin naneo smrtonosne povrede, rekao je danas na suđenju da je nastradali delovao “nadrogirano”, ali da je bio u stanju da komunicira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džordž Flojd

Nekoliko svedoka, među kojima je i devetogodišnje dete, prethodna dva dana opisivalo je sudiji kakav je za njih šok bio to što su gledali kako Flojd umire pod kolenom Šovina.

Porota je danas odgledala snimak na kojem je raspoloženi Flojd u prodavnici nekoliko minuta pre nego što je završio pod kolenom policajca ispred radnje.

Inače, video snimak od 25. maja 2020. izazvao je masovne proteste širom SAD.

Čovin je dobio otkaz u policiji dan nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako kolenom pritiska vrat nesrećnog Flojda, koji je bio vezan lisicama, a osumnjičeni policajac je pred porotom i sudijom rekao da nije kriv po optužbi za ubistvo.

Do tragedije u kojoj je stradao Flojd došlo je tako što je Kristofer Martin (19) od Flojda uzeo novčanicu od 20 dolara. Martin je, naime, mislio da je novčanica lažna, što je prijavio odmah menadžeru prodavnice plašeći se da će mu biti odbijeno od plate, a nekoliko minuta kasnije policija je uhapsila Flojda pod optužbom da je pokušao da upotrebi lažnu novčanicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading