TRUDNICI OTKAZALA PLUĆA ZBOG KORONE, A ONDA JE PALA U KOMU! Lekari se satima borili za život žene i bebe, a onda je usledilo najgore

Autor: Republika

Svet

31.03.2021

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Keri En Ozborn zarazila se opakim koronavirusom u 32. nedelji trudnoće, a stanje joj se toliko pogoršalo da je pala u komu i porodila se dok je bila u nesvesnom stanju, međutim, tek tada je usledila njena borba protiv KOVIDA-19.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Keri En Ozborn porodila se dok je bila u komi 

Britanka Keri En Ozborn (32) obolela je od koronavirusa u 32. nedelji trudnoće, a kada joj se stanje toliko pogoršalo da su joj pluća otkazala, a usne i prsti poplaveli usled gubitka kiseonika, prevezena je u bolnicu, gde je pala u komu. Tamo je ipak nakon višesatne borbe lekara na svet donela svoje četvrto dete - zdravu devojčicu.

Nakon porođaja sve je izgledalo kako treba i lekari su se nadali da će stanje Keri En da krene nabolje, međutim, ono se zakomplikovalo i mužu je javljeno da u bolnicu dođe samo po bebu. Iskreno mu je rečeno da po pitanju sudbine njegove supruge očekuje i najgore. 

- Prebacili su je na intenzivnu negu i mogli smo samo da čekamo. Prognoze nisu bile dobre jer je bila veoma slaba - ispričao je britanskim medijima Keri Enin muž koji je sam morao da brine o troje dece i tek rođenoj bebici. 

I nakon pet nedelja, kada su svi počeli da strahuju da se Keri En nikada neće probuditi iz kome, ona je otvorila oči.

- Poslednje čega se sećam jeste da su mi rekli da moraju da me porode - ispričala je Ozbornova za tabloid San i otkrila da joj je bilo potrebno pet nedelja da pobedi koronavirus. 

Na svet je donela devojčicu Storm, što u prevodu sa engleskog znači oluja.

- Bilo je magično držati je u naručju prvi put. Nikad to neću zaboraviti - dodala je ta hrabra žena koju su lekari stavili u veštačku komu nakon što su joj otkazala pluća.

- Samo nekoliko dana nakon što sam dobila pozitivan test osetila sam teškoće s disanjem. Kao da mi je nilski konj sedeo na grudima – ispričala je Keri En. 

Međutim, kada je videla da su joj prsti na rukama i na nogama poplaveli, odmah je pozvala Hitnu pomoć. 

Mislila sam da ću umreti. Nisu imali izbora nego me staviti u komu. Moje telo nije bilo dovoljno snažno za nas obe - otkrila je ona.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading