KORONA SE VRATILA U KINU! Opet naredili masovno testiranje, čitav grad na jugozapadu zemlje ide u jednonedeljni karantin

Autor: Republika

Svet

31.03.2021

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski grad Ruili, na granici sa Mjanmarom, stavljen je u jednonedeljni karantin i u njemu je naređeno masovno testiranje nakon što je otkriveno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom za koje se veruje da su došli iz susedstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Grad Ruili je u karantinu zbog novih slučajeva koronavirusa 

Koronavirus vratio se u Kinu i ponovo zabrinuo svetsku javnost nakon što je obelodanjeno da je čitavo gradsko područje grada Ruili na jugozapadu te najmnogoljudnije zemlje stavljen u jednonedeljni karantin, pri čemu je naređeno masovno testiranje kako bi se detektovalo što više eventualnih novih slučajeva zaraze. 

Te mere stupile su na snagu nakon što je prijavljeno šest novih slučajeva lokalnog prenosa koronavirusa. U pitanju su kineski državljani, dok je virus registrovan i kod troje građana Mjanmara, ali kod njih nisu zabeleženi simptomi zaraze. 

Ruili će, osim novouvedenih mera, uvesti i strožije kontrole ilegalnih prelazaka granice sa Mjanmarom, pri čemu će grad omogućiti samo osobama s negativnim testom KOVID-19 da napuste Ruili i savetovati sve ljude i vozila koja dolaze u grad da se vrate.

Inače, Ruili je ključna tranzitna tačka za provinciju Junan, a nalazi se na mestu gde se Kina u dužini od 4.000 kilometara graniči s Laosom, Mjanmarom i Vijetnamom. Zbog toga se na godišnjem nivou i suočava sa ogromnim brojem ilegalnih prelazaka. Grad je zato i prošle godine uvodio slične mere kada je registrovano nekoliko slučajeva koronavirusa uvezenih iz Mjanmara. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading