(FOTO) PEKING PREKRILA OTROVNA MAGLA! Izdato upozorenje: NE IZLAZITE NAPOLJE, TE ČESTICE ULAZE U PLUĆA I KRV

Autor: Republika

Svet

28.03.2021

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici glavnog grada Kine, Pekinga, zabrinuti su jer su sa peščanom olujom iz Mongolije stigle i opasne čestice PM10, koje prodiru u disajne organe, i čestica PM2,5 koje mogu da uđu i u krvotok.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pesak pun otrovnih čestica zadaje ozbiljne probleme stanovnicima Pekinga   

Glavni grad Kine, Peking, osvanuo je jutros prekriven peskom sa veoma opasnim česticama koje je donela pustinjska oluja iz Mongolije i sa severozapada Kine.

To su potvrdili i zvaničnici jednog od najmnogoljudnijih gradova sveta koji su potvrdili da je oluja donela veliku količnu opasnih čestica poznatih kao PM10, koje prodiru u disajne organe, i čestica PM2,5 koje mogu da uđu i u krvotok. Zato je izdato upozorenje da ljudi ne izlaze napolje bez preke potrebe. 

Osim toga i vidljivost u Pekingu je smanjena, vrhovi nekih nebodera se gube u oblaku uskovitlanog peska, a retki pešaci pokrivaju oči pokušavajući da se probiju kroz prašinu i pesak.

Kineska meteorološka služba je izdala je žuti meteo-alarm još u petak, upozorivši na dolazak peščane oluje iz Mongolije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading