EVROPA PRETI BLOKADOM: Zaustavićemo izvoz vakcina dok naše članice ne dobiju obećane doze!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.03.2021

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri EU izrazili su frustraciju zbog ogromne nestašice ugovorenih isporuka vakcina AstraZeneka protiv kovid-19, dok treći talas infekcija raste širom Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

S obzirom na to da su programi vakcinacije daleko iza onih u Britaniji i Sjedinjenim Državama, predsednica Evropske komsije Ursula fon der Lajen upozorila je da će izvoz vakcina od strane britansko-švedske kompanije biti blokiran dok ne isporuči doze koje je obećala EU, prenosi Rojters.

- Kompanija mora da uhvati korak, mora da ispoštuje ugovor koji ima sa evropskim državama članicama, pre nego što ponovo počne da se bavi izvozom vakcina - rekla je Fon der Lajen sinoć na konferenciji za novinare nakon onlajn samita lidera Evropske unije.

Od 300 miliona doza koje treba da budu isporučene zemljama EU do kraja juna, AstraZeneka pokušava da isporuči samo 100 miliona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading