MERKELOVA OTKRILA KADA ĆE NESTATI KORONA: Vidi se svetlo na kraju tunela, pobedićemo!

Autor: Republika

Svet

25.03.2021

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas Nemcima da se "vidi svetlo na kraju tunela" i da će "pobediti ovaj virus", samo dan nakon što je zatražila od zemlje da joj oprosti najavljene stroge mere tokom Uskrsa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Odluka Merkelove u sredu da odustane od planova za produženo zaključavanje tokom praznika kako bi pokušala da obuzda treći talas kovid-19, dogovorena dva dana ranije tokom razgovora sa guvernerima 16 nemačkih država, izazvala je zabrinutost da je izgubila kontrolu nad krizom, piše Rojters.


U 27-minutnom obraćanju poslanicima, ona je rekla da zna koliko je život mnogim ljudima težak, ali ih je pozvala da razmišljaju pozitivno, tvrdeći da vakcine nude izlaz iz krize.

- Biće potrebno još nekoliko meseci, ali svetlost na kraju tunela je vidljiva. Pobedićemo ovaj virus! - rekla je Merkelova poslanicima u donjem domu parlamenta Bundestaga.

Merkel se obratila Bundestagu uoči samita lidera EU zakazanog za danas, najavljujući da će tada biti razgovora o tome kako osigurati da se više vakcina pravi na evropskom tlu.

- Britanske proizvodne lokacije snabdevaju Britaniju, a Sjedinjene Države ne izvoze, pa se oslanjamo na ono što možemo da napravimo u Evropi - rekla je kancelarka, prenosi Rojters.

Ona je dodala da moramo da pretpostavimo da nas virus sa svojim mutacijama može okupirati još dugo, tako da se ovo pitanje proteže mnogo dalje u budućnost.

Takođe, mora se raditi više na tome da se ostatak sveta opskrbi vakcinama, jer će u suprotnom nastajati nove mutacije, od kojih bi se neke mogle pokazati otpornim na vakcine, upozorila je Merkel.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading