SNEŽNA LAVINA U RUSIJI: Spasioci evakuisali decu, nastradala devojčica!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.03.2021

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije potvrdili su da je 38 osoba, uglavnom maloletne dece, iz dve turističke grupe koji su bili ugroženi snežnom lavinom, uspešno evakuisano u mesto Imandra u Murmanskoj oblasti, na severu Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

TASS prenosi da su iz regionalnog odeljenja Ministarstva za vanredne situacije izvestii da je osim grupe koja je bila zahvaćena lavinom, evakuisana i druga grupa turista koja je išla istom rutom nakon što je njihov vodič doneo odluku da se zaustavi.

- U akciji u kojoj je učestvovalo 48 profesionalnih spasilaca i korišćena specijalna oprema, ukupno je 38 osoba prevezeno u privremeni kamp, uključujući 31 maloletno dete. Zbog pogoršanja vremenskih uslova, doneta je odluka da se ugroženi ljudi železnicom prevezu u grad Apatiti - saopštilo je ministarstvo, navodi agencija.


TASS je ranije preneo da se snežna lavina obrušila na grupu turista u Murmanskoj oblasti u ponedeljak uveče, a lokalne vlasti su potvrdile da su tri tinejdžera ostala zaglavljena u snegu, od kojih je dvoje ubrzo spaseno, dok je jedna devojčica umrla, navodi agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading