STOLTENBERG O ODNOSIMA SA RUSIJOM: Već neko vreme su teški zbog ruskog ponašanja!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.03.2021

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO pažljivo prati bugarsku istragu o navodnom ruskom špijunskom lancu, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jens Stoltenberg

- NATO je uvek veoma usredsređen na zaštitu poverljivih dokumenata i poverljivih podataka i mi u potpunosti podržavamo rad našeg saveznika Bugarske na suzbijanju ruskih zloćudnih aktivnosti na njenoj teritoriji - rekao je Stoltenberg, prenela je BTA.

On je naveo da će se o odnosima NATO-a i Rusije razgovarati sutra na sastanku ministara spoljnih poslova.

Stoltenberg je rekao da je poslednjih nekoliko godina Rusija preduzimala agresivne akcije protiv zemalja poput Ukrajine, mešala se u unutrašnje političke procese Alijanse, pokušavajući da potkopa poverenje u demokratske institucije, a takođe se mešala i u izborne procese.

- Odnosi NATO-a i Rusije su već neko vreme teški zbog ruskog ponašanja - rekao je Stoltenberg.

- Predsednik Putin je, naravno, na kraju odgovoran za sve radnje koje je preduzela ruska država - istakao je generalni sekretar NATO-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading