SOROŠ: NAPADAJU ME LAŽIMA

Autor: Tanjug

Svet

20.11.2017

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki milijarder Džordž Soroš danas je po prvi put javno odgovorio na napade mađarske vlade, navodeći u saopštenju da su ti napadi sadržali "laži i izvrtanja" i da su bili osmišljeni da od njega stvore lažnog spoljašnjeg neprijatelja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džordž Soroš

Soroš koji je rođenjem Mađar i čiji pogledi su u suprotnosti sa vladajućom partijom Fides mađarskog premijera Viktora Orbana, rekao je da Budimpešta "izaziva anti-muslimansko osećanje i koristi antisemitske izraze koji podsećaju na 1930-e", prenosi Rojters.

On je odbacio tvrdnje iz "nacionalne konsultacije" koju je sprovela Orbanova vlada da Soroš zeli da naseli milion migranata godišnje u Evropi, prisiljavajući ih da se rasele po državama Evropske unije.

Vučić sa Soroševim sinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fonda za otvoreno društvo Aleksom Sorošem. Sastanak je zakazan u 09.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading