Evropska država prva na svetu testira četvorodnevnu radnu nedelju: LJUDI SU PREUMORNI, TO UTIČE NA MENTALNO ZDRAVLJE!

Autor: Republika

Svet

21.03.2021

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španija bi uskoro trebalo da započne probni period četvorodnevne radne nedelje koju je ranije ove godine predložila stranka Mas Pais.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako testiranje prođe kako treba i ideja bude potpuno prihvaćena, Španija bi mogla postati jedna od prvih zemalja u svetu u kojoj je implementiran takav sistem.


Testiranje ovog pilot-projekta počeće na jesen, trajaće tri godine i u njega će biti uloženo 50 miliona evra kako bi se omogućilo da testiranje prođe uz minimalan rizik, piše Gardijan.

Stranka Mas Pais se nada da će u celoj državi videti rezultate koje je postigla španska kompanija Delsol, a čiji radnici već neko vreme rade samo četiri dana u nedelji.

- Jasno je da način na koji radimo ljude stresira, prekomerni rad ih umara i sve to ostavlja velike posledice na mentalno zdravlje. Četvorodnevna nedelja bila bi dobra za privredu, za radnike i za okolinu - navela je stranka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading