Evropa puca po ŠAVOVIMA! Merkelova zapretila: Ako se EU ne usaglasi oko zajedničke kupovine Sputnjika V, sami ćemo uzeti

Autor:

Svet

21.03.2021

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija je pokazala da Evropska unija u sferi vakcina nema suverenitet. Da ga nema ni velika i moćna Nemačka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Voda im je došla do grla kada se pokazalo da britansko-švedska AstraZeneca pravi trombove i ubija vakcinisane.

U čudu se našla i Angela Merkel koja je sebe već naterala da izjavi:

- Ako Evropska unija ne naruči zajednički rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnik V, Nemačka može početi da je sama kupuje - rekla je Merkelova

Dodala je da zemlje EU treba da koriste sve vakcine koje regulator EU za lekove (EMA) pusti na tržište:

- Prihvatićemo zajednički nastup EU, ali još ne vidim nikakve znakove da će se to dogoditi. Ako izostane – Nemačka će morati da krene svojim putem - .kazala je ona

Odmah se oglasio i italijanski premijer Mario Dragi koji takođe nije isključio da će – u nedostatku koordinacije unutar EU – i njegova zemlja samostalno naručiti rusku vakcinu Sputnjik V.

Dragi je naglasio: 

- Ako EU-koordinacija ne uspe, onda se mora delovati nezavisno. To je već rekla Angela Merkel, a – evo i ja govorim“.

Ovo je, nema sumnje, šamar i Briselu i Vašingtonu. Jer, Zapad koji je na Rusiju poslednjih decenija gledao s visoka – sada faktički moli rusku vakcinu.

A tvrdio je da je lažna, slaba i štetna po ljudsko zdravlje. Da je i geopolitički – maligna.

Nemačka je već na jednom kolenu traži rusku vakcinu iako dobro zna da to buši gume planovima administracije Džoa Bajdena.

Merkelova je ovako nastupila u danu u kojem je portparol njene vlade Štefen Zajbert poručio Vašingtonu da Nemačka odbacuje eksteritorijalne sankcije SAD protiv gasovoda Severni tok 2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Olja

21.03.2021 19:21

" Voda im je došla do grla kada se pokazalo da britansko-švedska AstraZeneca pravi trombove i ubija vakcinisane." Napisali ste u tekstu. Ovo je NETAČNA informacija. Vakcina AstraZeneca NE UBIJA vakcinisane. Ovako napisana vest veoma je opasna. Vi svesno ili nesvesno širite dezinformaciju i utičete na proces vakcinacije u Srbiji plašeći ljude. Nije ni pokazano a još manje je dokazana veza između vakcina i pojave tromba. Naprotiv, dokazi su suprotni. AstraZeneca vakcina potpuno je bezbedna. Informišite se i proverite svoju informaciju pre nego je objavite. 17 miliona ljudi vakcinisani je ovom vakcinom. Za vašu informaciju.