Bajden: Teško ću ispoštovati rok za povlačenje poslednjih trupa iz Avganistana

Autor: Tanjug, Republika

Svet

17.03.2021

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je danas da će mu biti teško da ispoštuje rok do 1. maja za povlačenje poslednjih trupa iz Avganistana.

RepublikaFoto: Media Centar/AP
Džo Bajden

- U procesu sam donošenja odluke o tome kada će otići - rekao je Bajden govoreći o poslednjih 2.500 američkih vojnika u Avganistanu.

- Moglo bi da se dogodi, ali je teško - istakao je on.


Bajdenova izjava za ABC Njuz je najopsežnija do sada o roku utvrđenom sporazumom postignutim sa talibanima pod bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom u februaru 2020, preneo je Rojters.

Njegov intervju emitovan je dan pre nego što su Rusija, Kina, SAD, Pakistan, delegacija najviših avganistanskih zvaničnika i opozicionih lidera i talibanski pregovarači sastali u Moskvi u pokušaju da ponovo pokrenu mirovne pregovore koji su zapali u ćorsokak.

Pojedini američki zvaničnici i mnogi eksperti strahuju da bi se, ako bi međunarodne snage predvođene SAD otišle pre postizanja mirovnog sporazuma, u Avganistanu mogao ponovo da rasplamsa građanski rat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading