SRBIN NA FBI LISTI NAJTRAŽENIJIH TERORISTA! Uhapšen na granici sa Meksikom

Autor: republika

Svet

17.03.2021

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri osobe sa liste terorista FBI uhapšene su na južnoj granici Sjedinjenih Američkih Država od oktobra prošle godine, javljaju američki mediji

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FBI

Kako se navodi, tri osobe su iz Jemena, a četvrta je iz Srbije, potvrdila je Agencija za carinu i zaštitu granice, a javlja Axios.

Lista terorista sadrži imena osoba za koje se "zna ili se osnovano sumnja da su umešane u terorističke aktivnosti", piše u izveštaju.

Ovo otkriće usledilo je pošto su članovi Republikanske partije u ponedeljak posetili granicu na jugu i kazali da osumnjičeni teroristi koriste taj prolaz zajedno sa na desetine hiljada migranata koji obično dolaze iz Meksika i Centralne Amerike.

- Individue koje imamo na našoj listi za terorizam sada počinju da koriste južnu granicu. Moramo da se probudimo - kazao je član Republikanske partije Džon Katko, a prenosi "New York Post".

U poslednje dve godine manje od četiri osobe sa liste terorista uhapšene su na granici, kaže neimenovani izvori za Axios. Kako se navodi, šest osoba iz Jemena i Bangladeša lišeno je slobode 2018. godine.

U izveštaju stoji da je u 2017. godini više od 3.700 ljudi sa liste zaustavljeno od strane Ministarstva unutrašnje bezbednosti i to uglavnom na aerodromima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading