PRETI NOVO ZAKLJUČAVANJE: Situacija napeta, pacijente prebacuju u manje ugrožene regione!

Autor: Tanjug

Svet

15.03.2021

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski zvaničnici saopštili su danas da bi se pariski region mogao suočiti s novim lokdaunom odeljenja intenzivne nege, a ograničene zalihe vakcina usporavaju napore u sprovođenju vakcinacije.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/pixabay.com
Ilustracija

- Ako moramo da uvedemo lokdaun, učinićemo to", izjavio je šef nacionalne zdravstvene agencije Žerom Salmon na televiziji BFM u nedelju i dodao da je situacija u pariskom regionu "složena, napeta i da se pogoršava - prenosi agencija AP.


Salmon je priznao da policijski čas od 18 časova u celoj zemlji "nije dovoljan" u nekim regionima da spreči porast slučajeva zaraze, naročito onog soja koji je prvi put identifikovan u Britaniji.

Specijalni medicinski avioni su tokom proteklog vikenda prebacili pacijente sa područja Pariza u manje ugrožene regione.

U Francuskoj je već mesecima na snazi policijski čas - zajedno s dugotrajnim zatvaranjem restorana i nekih drugih firmi - u sklopu nastojanja vlade da izbegne novi lokdaun, koji bi je, kako ocenjuje agencija AP, mogao skupo koštati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading