TRAMP U CENTRU PAŽNJE IAKO JE NAPUSTIO BELU KUĆU: Njegov potez bi mogao da SPASI AMERIKU

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.03.2021

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Entoni Fauči, šef američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti (NIAID), izjavio je danas da se nada da će bivši predsednik Donald Tramp pozvati svoje pristalice da se vakcinišu protiv kovid-19 i naglasio da ograničenja uvedena zbog pandemije ne treba ukidati pre vremena.

RepublikaFoto: AP/Evan Vucci
Donald Tramp

U anketi PBS-a NjuzAur/NPR/Merist objavljenoj prošle sedmice, oko polovina američkih muškaraca koji su se identifikovali kao republikanci naveli su da ne planiraju da prime vakcinu, preneo je Rojters.

Upitan da li bi Tramp trebalo direktno da razgovara sa svojim pristalicama, s obzirom na rezultate ankete, Fauči je rekao za NBC-jev program "Mit d'' Pres": "Nadam se da će to učiniti jer su brojevi koje ste dali tako uznemirujući".


- To što toliki deo određene grupe ljudi ne želi da se vakciniše samo iz političkih razmatranja... nema apsolutno nikakvog smisla - kazao je Fauči.

On je nabrojao neke od bolesti koje su nestale vakcinacijom, poput malih boginja.

- U čemu je problem? Ovo je vakcina koja će biti spas za milione ljudi - istakao je Fauči.

Bivši američki predsednici - Barak Obama, Džordž V. Buš, Bil Klinton i Džimi Karter sa suprugama, pozvali su građane da se vakcinišu protiv kovid-19 u okviru kampanje čiji je cilj da se prevaziđe oklevanje građana da se vakcinišu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading