MEGAN ULAZI U TRKU ZA PREDSEDNICU AMERIKE?! Supruga princa Harija nova uzdanica demokrata, hoće da ruši Trampa 2024.

Autor: Republika

Svet

14.03.2021

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Megan Markl, supruga britanskog princa Harija, namerava da iskoristi trenutnu popularnost nakon što je objavljen njihov intervju čuvenoj Opri Vinfri u kom su izneli brojne "prljavštine" iz života kraljevske porodice, kako bi postala prva žena predsednik u istoriji Amerike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Megan Markl bi mogla da bude protivnik Donaldu Trampu na izborima 2024. 

Amerikanka Megan Markl (39), supruga britanskog princa Harija, ulazi u trku za predsednicu Amerike i u tu svrhu namerava da iskoristi eksplozivni intervju čuvenoj Opri Vinfri kojoj je nedavno zajedno sa mužem otkrila brojne "prljavštine" iz života kraljevske porodice.

Mlada vojvotkinja od Saseksa, mogla bi da se za titulu prve žene predsednika u istoriji SAD bori već na narednim izborima 2024, gde bi glavni protivnik mogao da joj bude donedavni šef Bele kuće, republikanac Donald Tramp

Veleobrt u karijeri britanske princeze obelodanio je visoki zvaničnik Laburističke stranke iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji je želeo da ostane anoniman, ali koji je u izjavi za Dejli mejl otkrio da je Megan već počela da radi na kontaktima unutar američke Demokratske stranke i da je otvoreno krenula u kampanju prikupljanja podrške i novca za politički angažman

Ljudi bliski Marklovoj odbili su da govore o tim navodima, međutim, Dejli mejl podseća kako je ambiciozna vojvotkinja prošle godine zdušno napadala Trampa tokom predizborne kampanje u SAD, pozivajući ljude da ne veruju "lažima i izmišljotinama republikanca". 

Tada se, podsetimo, povodom toga oglasio i sam Tramp koji je na Tviteru napisao kako nije Meganin fan i kako mu nije preterano simpatična. 

- Blerovi laburisti već uveliko razgovaraju s članovima američke demokratske stranke o Meganinom političkom angažmanu - rekao je neimenovani izvor Dejli mejlu, koji, međutim, nije otkrio da li u sprovođenju Meganinih ideja neku ulogu ima i nekadašnji premijer Britanije i Srbiji odlično poznat političar, Toni Bler. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Toni Bler

- Jedan vojvotkinjin prijatelj iz SAD prošle godine je otkrio kako ona nema nameru da se odrekne američkog državljanstva da bi jednog dana mogla da uđe u politički život svoje zemlje - naglasio je još izvor podsetivši da bi u slučaju da Megan zaista želi da se kandiduje za predsednicu Amerike, ona morala da se odrekne svoje titule. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Hari i Megan Markl izazvali su buru u čitavom svetu intervjuom koji su dali Opri Vinfri 

- Vojvotkinja se očigledno namerila na 2024. kada će sadašnji predsednik Bajden već imati 82 godine, zbog čega je mala verovatnoća da će se kandidovati za drugi mandat - naveo je izvor iz SAD i istakao da bi u slučaju da dobije izbore Marklova bila prva žena predsednik i time bi uspela u obnome što je 2016. promaklo Hilari Klinton kada je te godine na izborima izgubila od Donalda Trampa.  

Interesantno je da bi po takvom scenariju Megan krenula stopama bivšeg predsednika SAD Ronalda Regana, koji je pre političke imao zavidnu glumačku karijeru. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bivši predsednik SAD Ronald Regan 

Veruje se da će Megan iskoristiti svoju trenutku planetarnu popularnost zbog intrevjua Opri Vinfri da dodatbno ojača uticaj u demokratskoj stranci i tako se vine na sam vrh političkog žovota Amerike. 

Podsetimo, ona je izjavama kako je u kraljevskoj porodici doživljavala torturu jer su je ispitivali da li će njeno i Harijevo dete biti tamnoputo, kao i komentarima da je htela da se ubije jer nije imala podršku u Bakingemu, izazvala neviđeni potres u Britaniji. Mnogi su taj udar poistovetili sa onim koji je 1995. izazvala princeza Dajana kada je u intervjuu za BBC priznala da se rastaje od princa Čarlsa. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading