MOSKVA POSLALA PORUKU ZAPADU: Rusija i Kina će nastaviti da se zbližavaju uprkos pritiscima, nećete nas praviti budalama!

Autor:

Svet

08.03.2021

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija i Kina samo nastavljaju da se zbližavaju i sarađuju u mnogim pitanjima uprkos pritisku Zapada, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov i istakao da zapadne zemlje neće uspeti da Moskvu u Peking "naprave budalama".

RepublikaFoto: pixabay.com
Kremlj

Kako je rekao u intervjuu za kinesku televiziju "CGTN", Rusija i Kina će biti zajedno i u budućnosti će jačati svoj uticaj na međunarodnoj sceni.

Upitan da li će retorika i postupci Zapada (a posebno Amerike) koji prema Rusiji i Kini postaje sve oštriji zaista doprineti zbližavanju Moskve i Pekinga, Rjabkov je odgovorio potvrdno i dodao da je to potpuno prirodan proces.

- Rekao bih da bi se zbližavanje naših zemalja razvijalo i da nema nikakvih pokušaja pritiska Zapada na nas. Taj trend je istorijske prirode. Uglavnom se objašnjava evidentnom potrebom naših dveju velikih zemalja da održe sisteme stabilne i veoma pouzdane praktične saradnje - rekao je on.

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije je rusko-kineske odnose opisao kao fenomen 21. veka.

Zajedno delujemo u Ujedinjenim nacijama, BRIKS-u, G20. Spisak može da se nastavi. Gotovo svuda gde Rusija i Kina rade zajedno – umnožavamo i jačamo naš uticaj. Tako i treba da bude bez obzira na to šta radi Zapad ili šta smatra ispravnim, a šta pogrešnim“, objasnio je Rjabkov.

Istovremeno, naglasio je da niko neće uspeti da pokvari sjajne odnose Moskve i Pekinga.

- Zapad nikada neće uspeti da nas napravi budalama. Mi nikada nećemo žrtvovati naše aktuelne sjajne odnose, jer neko pokušava da nas provocira ili proziva uz pomoć nekih argumenata. To neće pomoći. Prilično sam siguran da političko rukovodstvo u Pekingu, uključujući i na nivou samog predsednika Sija Đinpinga, deli tu odlučnost. Stoga bih želeo da jačamo našu saradnju i uveren sam da će tako i biti - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading