PRONAĐENO 150 NESTALE DECE! Operacijom "Jak dobrovoljac" otkriveno nešto od čega su svi strahovali

Autor: Republika

Svet

06.03.2021

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U najvećoj policijskoj operaciji potrage za nestalima u novijoj istoriji američke države Tenesi otkriveno je 150 od 240 nestale dece, a mnoga od njih preživela su pravi pakao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Višemesečna istraga sprovedena u SAD rezultirala je pronalaskom čak 150 nestale dece uzrasta između tri i 17 godina, dok je petoro ljudi uhapšeno. 

Operacija nazvana ''Volunteer Strong'' (Jak dobrovoljac) pokrenuta je u američkoj saveznoj državi Tenesi u jesen prošle godine, da bi policija tek sada u periodu od dve nedelje otkrila mesta na kojima su se nalazili maloletnici nestali pod najrazličitijim okolnostima. 

Međutim, policiju je najviše potresla činjenica da je najmanje petoro dece bilo žrtva trgovine ljudima, dok je jedan mališan pronađen nakon što je otet. Takođe, poražavajuća je činjenica da najopsežnija istraga potrage za nestalima u novijoj istoriji Tenesija nije dala rezultate kada je u pitanju 90 dece, pa je sudbina tih maloletnika još neizvesna.            

- Nadam se da će ova operacija promeniti smer života mnogih ljudi, a da će pronađena deca naći put mogućnosti koje svako dete zaslužuje - rekao je maršal Tajris Miler.

S druge strane, kongresmen Tim Barčet pohvalio je akciju policije i rezultate istrage nazvao čudesnim.

Inače, okolnosti vezane za pronađenu decu variraju, pa ima i onih koja su svojevoljno napustila dom da bi živela sama ili s drugim članovima porodice, ali najveći broj njih bio je suočen sa zlostavljanjem ili iskorišćavanjem.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading