ORBANOVO "ZBOGOM" BRISELU: Stranka premijera Mađarske napustila poslanički klub u Evropskom parlamentu!

Autor:

Svet

03.03.2021

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladajuća stranka Mađarske Fides povukla se danas iz poslaničke grupe konzervativne Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu, posle višegodišnjeg sporenja o vladavini zakona i primene evropskih vrednosti u Mađarskoj, prenose agencije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Orban

Desničarska stranka Fides koja ima dvotrećinsku većinu u domaćem parlamentu skoro neprekidno od 2010. godine, napustila je danas EPP jer je prihvaćena izmena poslovnika koja omogućava da čitave stranke budu isključene iz te grupe, a ne samo poslanici pojedinačno.

Mađarski premijer Viktor Orban danas je u pismu predsedniku poslaničke grupe EPP u Evropskom parlamentu preneo odluku Fidesa da je napusti.

- Izmene poslovnika grupe EPP očigledno su neprijateljski potez protiv Fidesa i naših glasača... To je antidemokratski, nepravedno i neprihvatljivo. Zato je upravni organ Fidesa odlučilo da odmah napusti grupu EPP - naveo je Orban.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading