LIDERI EU ZABRANJUJU IZVOZ VAKCINA: Nezadovoljstvo građana ključa, pa usledio očajnički potez?!

Autor: Republika

Svet

28.02.2021

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri Evropske unije smatraju da treba zabraniti izvoz vakcina iz Evrope i postaviti ultimatum nepouzdanim proizvodjačima jer je u zemljama članicama do sada vakcinisano samo šest odsto stanovnika, za razliku od drugih zemalja gde je taj pronecat daleko veći.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Zabranu izvoza vakcina su već uvele SAD i Velika Britanija, a zaključak lidera Italije, Francuske, Nemačke i još nekih članica EU na upravo održanom zasedanju je bio da "ako se nema kud, takodje mora se odustati od moralne obaveze da vakcinu dostavljaju zemljama širom sveta", javili su mediji u EU.

U prilog ovakvom mogućem raspletu je i činjenica da ne samo da raste nezadovoljstvo gradjana i privrede zbog veoma sporog vakcinisanja u Uniji, već je i solidaran UN program Kovaks potpuno zakazao i tek pre tri dana je Gana prva u svetu preko tog sistema dobila simboličnih 600.000 doza vakcine protiv korona virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading