(FOTO, VIDEO) SLIKA KOJA JE ZAPANJILA SVET! Ruske diplomate napuštaju Severnu Koreju u železničkim kolicima na ručno guranje!

Autor: Republika

Svet

26.02.2021

12:19 >> 12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa ruskih diplomata i članova njihovih porodica vratili su se juče iz Severne Koreje tako što su deo puta ručno gurali železnička kolica zbog ograničenja uvedenih zbog kovid-19 u toj zemlji, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova u objavi na Fejsbuku, a prenosi AP.

RepublikaFoto: printskrin/fejsbuk

- Budući da su granice zatvorene više od godinu dana i zaustavljen putnički saobraćaj, osoblje ruske ambasade u Severnoj Koreji i članovi njihovih porodica krenuli su na dug i težak put do kuće - piše u saopštenju ruskog ministarstva na Fejsbuku uz koji je objavljen i video snimak.

AP prenosi da je na video snimku koji je objavilo ministarstvo prikazano osoblje ambasade sa decom i koferima na kolicima, koji navijaju dok ih dvoje ljudi gura preko železničkog mosta.

Bilo je to pošto je grupa putovala 32 sata vozom i dva sata autobusom iz Pjongjanga do ruske granice, da bi se zatim ukrcali na železnička kolica koja su gurali oko kilometar preko granice sa Rusijom, navodi agencija.


Službenici ruskog ministarstva dočekali su diplomate sa porodicama u stanici na ruskoj strani, a grupa je potom autobusom otputovala do aerodroma u Vladivostoku.

Severna Koreja tvrdi da u zemlji nema korona virusa, ali je zatvorila svoje granice i zaustavila putnički saobraćaj s drugim zemljama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading